Foto av Hadle

  JULEHILSEN FRA KRFU-LEDEREN

  Av Hadle Rasmus Bjuland, leder i KrFU

  23. desember 2023

  Dette året har naturligvis vært preget av mye uro og konflikt i verden. Det har ikke gjort norsk politikk noe mindre viktig. Dette året har jeg tenkt flere ganger at grunnlaget vårt er viktigere enn noen gang.

  Kristendemokratiet i Europa slo virkelig til etter andre verdenskrig hvor flere forstod at vi trengte å bygge samfunnene våre på noen grunnleggende verdier. De kristne verdiene som la grunnlaget for likeverd, demokrati og ytringsfrihet.

  Akkurat nå er dessverre disse grunnleggende verdiene ikke like selvfølgelige. De er under press både her i Norge og ute i den store verden. Vårt parti og bevegelse trengs i norsk politikk mer enn noen gang.

  En av oppgavene til et ungdomsparti er å stadig fornye moderpartiets politikk. Det er en jobb vi har tatt på stort alvor i en viktig tid for KrF. Vi har deltatt på KrFs landstyremøter hele året og ikke minst KrFs landsmøte som ble avholdt på Hamar i midten av april i år. Våre prioriteringer har hele tiden vært klare.

  Vi ville at KrF skulle sette retning på norsk energipolitikk for å nå våre klimamål, et KrF som vil senke skattetrykket til små og mellomstore bedrifter - de som skaper verdier i hele landet og ikke minst et KrF som fortsatt vil se lenger enn oss selv, også de utenfor egne landegrenser. Jeg er stolt av at KrFU virkelig har satt avtrykk på KrFs politikk. Her er noen av våre viktigste gjennomslag dette året:

  • ja til utbygging av norsk kjernekraft

  • fjerne formueskatten på arbeidene kapital

  • nei til elektrifisering av sokkelen

  • sikre at politiet får flere verktøy i kampen mot narkotika

  • en egen barnekvote på minst 500 barn i opptaket av kvoteflyktninger

  • traktorsertifikat skal gi godkjent klasse BE når man kjører opp på bil

   

  Dette året var det også kommunevalg – og det ble en opptur for oss i KrFU. Vi gikk frem i alle fylker i skolevalget – og fikk samme resultat som KrFU fikk i skolevalget 2013. For oss som har vært med på en del skolevalgkamper hvor pilene tilstadighet har pekt nedover var det godt å kjenne at vi klarte å snu en trend i hele landet.

  Vi har jobbet systematisk for resultater. Først og fremst hadde vi et tydelig og enkelt budskap om at «unge fortjener bedre». Sakene våre var at skolen ikke skal starte før kl. 09, nei til narkotika og ja til kjernekraft. Alle sakene skapte både engasjement og debatt, akkurat det vi trengte.

  I tillegg hadde vi noen dyktige skoledebattanter som deltok på skoleringer i Oslo gjennom et helt år. Resultatene ble over forventning. Vi hadde flere offentlige skoler vi fikk mellom 10-15% oppslutning på. Det har ikke vært vanlig kost tidligere. Noe annet som var nytt var at det ble laget en ny grafisk profil. Det ble skapt et inntrykk av at KrFU både er mer moderne og på lag med fremtiden.

   

  For KrFs del av også valget en opptur hvor vi klarte målet om 4% i kommunevalget og 4,4% i fylkestingsvalget. En rekke unge kommunestyrerepresentanter er valgt inn og klar til å fronte god kristendemokratisk politikk i kommunestyrene. I lang tid har kommentatorer i en rekke mediehus spådd partiets sakte død. Jeg er glad for at velgerne viste noe annet. Dette legger et godt grunnlag for veien frem mot 2025, hvor vi skal bryte sperregrensen igjen.

   

  Takk til alle dere som gjør en jobb for partiet! Nå i høst ble vårt landsmøte avholdt – hvor nytt sentralstyre ble valgt som er klar å brette opp ermene og starte på arbeidet som skal gjøres fremover. Det har også vært årsmøter med fylkesledere og lokallagsledere i nye roller.

  KrFU utgjør til stadighet folkene som er en del av organisasjonen. Vi hadde aldri vært et like sterkt ungdomsparti hvis det ikke hadde vært for alle medlemmene av lokallag og fylkesstyrer i hele landet som jobber beinhardt for partiet hele året. Tusen takk for arbeidet som er lagt ned for i år – jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år med dere hvor vi skal knuse nye rekorder og mål.

  Før den tid skal vi alle nå ta ferie, koble ut og ta innover oss julens budskap. Jeg ønsker alle våre medlemmer en velsignet julehøytid – og et godt nytt år!

  Kontakt oss

  E-post: krfu@krfu.no

  Organisasjonsnummer: 992 329 211

  Nedre Vollgate 5, 0158 Oslo

  Postboks 478 Sentrum, 0105 Oslo

  Design & utvikling av Logisk Brist